Головна|Новини

Лікарі розповіли, як врятуватися від літніх харчових отруєнь

13.06.12

Головні причини великої кількості отруєнь влітку – неправильне приготування і зберігання продуктів.

Кількість харчових отруєнь влітку зростає утричі.

Дієтологи та гастроентерологи серед головних причин літніх отруєнь називають неправильне приготування і зберігання продуктів.

95% усіх отруєнь виникають після вживання неякісних м'ясних та рибних страв. Часто люди труяться, скуштувавши морозива.

Це тому, переконують лікарі, що продукт багато разів повторно заморожують, і в цих ласощах з'являються бактерії.

Розморожувати м'ясні продукти лікарі рекомендують у мікрохвильовій печі, а якщо такої нема - скоротити час розморожування до мінімуму.

"Треба зробити так, щоб продукт був розморожений за півгодини", - радить директор Українського науково-дослідного інституту харчування Олег Швець.

Він пояснив, що спори бактерій не знищуються навіть при заморожуванні. Тому якщо у продукті є спори, і його розморожувати повільно, то вони почнуть оживати і розмножуватись.

За матеріалами - ТСН

Для споживачів
Від якості влади - до якості життя!
Знак якості Знак якості
Знак антиякості Знак антиякості
Опитування
Чи захищає влада ваші споживчі права?